Make Mistakes

Make mistakes! Good advice

Hvor tit har angsten for at fejle ikke afholdt dig fra at gøre noget? Akkurat som innovative virksomheder, bør vi alle stræbe efter at lave mange fejl. For det første fordi det er lærerigt at fejle – for det andet fordi mange fejl typisk afspejler sig i mange flere successer. Virksomheder som fejler ofte – og hvor det er tilladt at fejle – bliver gang på gang målt, som de mest innovative virksomheder. Simpelthen fordi de tør tage chancer – og fordi medarbejderne tør tænke lidt vildere, lidt mere kreativt end konkurrenten.

Hat-tip til Design Crush (som igen har billedet fra FFFFOUND.com)

Sidste 5 indlæg i innovation, livsstil

Tags: , , ,

One Response to “Make Mistakes”

 1. Anne says:

  Snowden (cognitiveedge.com) opererer med 2 tilgange til det at fejle:

  *Fail-safe* – som er en traditionel, fejl-forskrækket måde at fokusere alt på at sikre at fejl ikke sker, fx ved at lave lange, komplicerede sikkerhedsprocedurer.

  *Safe-fail* er omvendt en anden tilgang, hvor målet faktisk er at fejle – men at gøre det på en måde, så man stadig kan komme på benene igen. Fokus er her på, at skabe en eksperimenterende kultur, hvor det er læringen der kommer af fejlene, der er omdrejningspunktet og hvor mijløet i virksomheden indrettes på, at ingen falder dybere end at de kan komme op igen.

  Ingen tvivl om, at der i den sidste form sker mange flere spændende ting end i den første :)

  Se fx http://www.cognitive-edge.com/blogs/dave/2006/09/safefail_or_failsafe.php

Leave a Reply