Googlekiller?

Eller måske bare et google alternativ? I hvert fald er det interessant at afprøve Searchme og deres visuelle tilgang til søgning. Den minder mig lidt om Spacetime med den afgørende forskel, at Spacetime skal downloades og installeres, mens Searchme fungerer som alle andre søgemaskiner – direkte på nettet.

Socialmention er endnu en ny søgemaskine, som er mere dedikeret til web2.0 tjenester – blogs, microblogs, bookmarks etc. Altså med fokus på det sociale i søgningerne. Lijit har en lidt anden men også særdeles interessant indgangsvinkel. Fokus her er også på det sociale i søgningerne, men målgruppen for Lijits tjenester er først og fremmest dem der publicerer data, dvs. f.eks. mig som blogskriver. Jeg kan så via Lijits tjenester koble alle mine ting op: min blog, min flickr, mine bookmarks på del.icio.us osv. osv. og samle dem og gøre dem søgbare ét centralt sted. Ydermere kan jeg koble mit netværk på så folk der søger på min Lijit også får resultater fra hvad mit netværk publicerer.

For andre af mine indlæg relateret til søgninger, læs:
Vision over fremtidens “søgemaskine”
Søg & du skal finde

Sidste 5 indlæg i teknologi, viden

Tags: , , , ,

Leave a Reply