Google’s influenza spotter

flu shot!Creative Commons License photo credit: IamSAM.

Nyt tiltag fra Google: Google Flu Trends

Virker pt. kun for USA hvor man kan bruge den til at forudsige influenza epidemier op til to uger før gængse metoder. Fidusen er at Google kan se hvad folk søger efter – og når de begynder at blive syge, ja så søger de på symptomer og lignende. Agregeret man al denne data får man altså et meget tidligt billede af om der er en epidemi under opsejling. Ganske fikst!

Sidste 5 indlæg i teknologi

Tags: , ,

3 Responses to “Google’s influenza spotter”

  1. Super spændende! Jeg har tidligere brugt lidt for meget tid på Google Trends, især har jeg benyttet Trends til at sammenligne danske mediers fokus i forhold til udenlandske. Eksempelvis viser en søgning på Wozniaki, at selvom hun fik æren af at lukke børsen på Wall Street, er det stadig (næsten) kun danskere der er interesseret i hende… det indtryk er dog ikke altid hvad medierne signalerer, men på dette punkt står vi danskere nu heller ikke nordmændene meget tilbage.
    Tilbage til dit indlæg; det bliver spændende at se hvad det næste Google kan forudsige. De 20% tid til egne projekter de ansatte har skal i hvert tilfald nok kaste nogle vilde ideer af sig.

  2. Nu bliver jeg faktisk usikker på Google Trends. Når jeg søger via Google Trends prioriterer den tilsyneladende danske sider. F.eks. søgte jeg på ordet “dating” http://www.google.com/trends?q=dating og jeg får resultatet, at det er i Danmark det ord er blevet søgt på flest gange efterfulgt af Tjekkiet?
    Hm, det kan vist ikke være rigtigt – men spændende at folk tilsyneladende dater mindre og mindre, samtidig med, at nyhederne referer mere og mere til det.

  3. Ja, jeg har også undret mig over Google trends fra tid til anden. Bl.a. søgte jeg på ordet ‘innovation’ på et tidspunkt og her lå Danmark helt i top. Måske det skyldes at den udregner trenden baseret på antal personer i det givne land – og hvis vi så har flere/bedre internet-forbindelser i DK sammenlignet med en del andre lande, ja så vil vi alt andet lige ligge højt i statistiken?

Leave a Reply